KostenIk werk in principe met een uurtarief, maar het tarief voor de daadwerkelijke bevalling bespreken we vooraf en daar wordt een maximum voor afgesproken. Zo weet je waar je aan toe bent!

Je kunt ook kiezen voor een pakketprijs (€ 750,--, excl. reiskosten). Als de kosten een probleem gaan opleveren, neem dan even contact op om daarover te overleggen. Afhankelijk van je situatie kunnen we wellicht zelfs een aanvraag indienen via de Bijzondere Bijstand of je PGB.

Normaal gesproken zal, afhankelijk van het moment van aanmelding, de begeleiding het volgende inhouden:
  • eerste contact via de telefoon of per mail
  • een kennismaking/intakegesprek
  • een tweede gesprek o.b.v. het geboorteplan
  • stand-by-periode van twee weken voor tot twee weken na de uitgerekende datum
  • aanwezigheid tijdens de bevalling
  • een nagesprek (evt. met geboorteverslag of fotoserie)
  • tussentijds geregeld telefonisch of mailcontact
De prijs van extra opties zoals een uitgebreid geboorteverslag, meerdere consulten, aanwezigheid tijdens de eerste nacht, aangifte doen etc. wordt in overleg bepaald.

In het eerste gesprek maken we kennis, bekijken we samen wat ik voor jou/jullie zou kunnen betekenen en wat je van mij als Doula mag verwachten. Je kunt het ook als een voorlichting beschouwen en daar meerdere mensen bij uitnodigen; dan kun je de kosten delen. We maken, als je met mij verder wilt, een vervolgafspraak. In dat gesprek gaan we dieper in op de wensen, die -deels- beschreven zullen worden in een geboorteplan (met toelichting), wat je van mij ontvangt. Tijdens het nagesprek worden het geboorteverslag of de fotoserie, als dat inbegrepen is, en de nota aangeleverd. Bij een pakketprijs wordt de factuur in delen gesplitst.

Begeleidingsgesprekken kunnen bij mij thuis plaatsvinden. Uiteraard ben ik ook bereid om zelf te reizen: de gemaakte reiskosten worden daarbij voor € 0,20 per kilometer in rekening gebracht.


Extra inzet wordt berekend conform een uurtarief van € 50,00 excl. BTW

KvK-nummer: 08139571;
IBAN NL70 INGB 0002 6642 23; BIC: INGBNL2A.